White Christmasin suklaisia ohjeita
-
- Joulumuorin aputonttu
- Viestit: 1826
- Liittynyt: 05 Marras 2007, 13:48
- Paikkakunta: Helsinki
Re: White Christmasin suklaisia ohjeita
Mistä näitä ohjeita oikein tulee... :razz: Ihania..nam...saiskos tänne oman osion painonkyttääjille sitten joulun jälkeen esim.
- White Christmas
- Joulumuorin aputonttu
- Viestit: 1557
- Liittynyt: 12 Marras 2008, 14:50
- Paikkakunta: Vieremä
Re: White Christmasin suklaisia ohjeita
"NINA LINCOLNIN" SUKLAAKAKKU
AIVAN MAHTAVA OHJE!!!
7-10 palaa
POHJA
150g piparkakkuja
1dl voisulaa
TÄYTE
200g tummaa suklaata
200g appelsiinituorejuustoa
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2 munaa
(100g pähkinärouhetta, jos haluaa)
3dl vispikermaa
1) Murskaa keksit esim. kaulimella muovipussissa.
2) Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset.
3) Leikkaa 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Sekoita keksimurut ja voisula. Painele kakkupohjaksi vuoan
pohjalle.
4) Sulata suklaa vesihauteessa, eli kiehauta kattilassa tilkka vettä ja nosta kattilan päälle teräskulho tai syvä lautanen.
Sulata suklaa kulhossa ja jäähdytä 10-15 minuuttia.
5) Pehmennä juusto ja 1/2 desiä sokeria erillisessä kulhossa. Lisää vaniljasokeri ja keltuaiset hyvin vatkaten. Lisää myös
pähkinät jos haluat.
6) Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi lopun sokerin kanssa. Vaahdota myös kerma vaahdoksi erillisessä kulhossa.
7) Lisää juustomassaan ensin sulanut suklaa, sitten valkuaisvaahto ja kermavaahto. Kaada vuokaan keksipohjan päälle.
8) Peitä vuoka kelmulla tai foliolla, ja pakasta kakku vähintään yöksi (tai anna hyytyä jääkaapissa ellet halua pakastaa).
9) Nosta kakku huoneenlämpöön 20min ennen tarjoilua. Irrota kakku vuoasta kuumaan veteen kastetulla veitsellä.
10)Koristele
AIVAN MAHTAVA OHJE!!!
7-10 palaa
POHJA
150g piparkakkuja
1dl voisulaa
TÄYTE
200g tummaa suklaata
200g appelsiinituorejuustoa
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2 munaa
(100g pähkinärouhetta, jos haluaa)
3dl vispikermaa
1) Murskaa keksit esim. kaulimella muovipussissa.
2) Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset.
3) Leikkaa 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Sekoita keksimurut ja voisula. Painele kakkupohjaksi vuoan
pohjalle.
4) Sulata suklaa vesihauteessa, eli kiehauta kattilassa tilkka vettä ja nosta kattilan päälle teräskulho tai syvä lautanen.
Sulata suklaa kulhossa ja jäähdytä 10-15 minuuttia.
5) Pehmennä juusto ja 1/2 desiä sokeria erillisessä kulhossa. Lisää vaniljasokeri ja keltuaiset hyvin vatkaten. Lisää myös
pähkinät jos haluat.
6) Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi lopun sokerin kanssa. Vaahdota myös kerma vaahdoksi erillisessä kulhossa.
7) Lisää juustomassaan ensin sulanut suklaa, sitten valkuaisvaahto ja kermavaahto. Kaada vuokaan keksipohjan päälle.
8) Peitä vuoka kelmulla tai foliolla, ja pakasta kakku vähintään yöksi (tai anna hyytyä jääkaapissa ellet halua pakastaa).
9) Nosta kakku huoneenlämpöön 20min ennen tarjoilua. Irrota kakku vuoasta kuumaan veteen kastetulla veitsellä.
10)Koristele
-
- Joulupukin aputonttu
- Viestit: 2361
- Liittynyt: 17 Elo 2008, 16:39
- Paikkakunta: Tampere
Re: White Christmasin suklaisia ohjeita
Kuulostaa kyllä syötävän hyvältä! :razz:
Ja ei tietenkään alkanut tekemään mieli... ei...
Ja ei tietenkään alkanut tekemään mieli... ei...
-
- Ylläpitäjä
- Viestit: 4962
- Liittynyt: 07 Syys 2007, 17:30
- Paikkakunta: Helsinki
Re: White Christmasin suklaisia ohjeita
Uunami! Pitääpä oikein tulostaa itselleen talteen!
- White Christmas
- Joulumuorin aputonttu
- Viestit: 1557
- Liittynyt: 12 Marras 2008, 14:50
- Paikkakunta: Vieremä
Re: White Christmasin suklaisia ohjeita
SYNTISEN HYVÄ SUKLAAKREEMI
Ohjeen mukaan tätä suklaakreemiä kannattaa tehdä jääkaappiin sunnuntaibrunssin ja pakkaspäivien varalle. Siitä saa myös taivaallisen hyvää luksuskaakaota!
(Laita kuppiin kaksi kukkuraista ruokalusikallista kreemiä, ja kaada kuuma maito päälle)
OHJE
200g laadukasta tummaa suklaata (tummasta appelsiinisuklaasta tulee myös IHANAA)
2 1/2 dl kuohukermaa
vaniljasokeria (jos haluaa vaniljaista)
1) Rouhi suklaa ja kuumenna kerma kiehuvaksi.
2) Ota kattila levyltä ja lisää suklaa rouhe (+vaniljasokeri).
3) Anna seoksen seistä muutama muutama minuutti, ja sekoita se sitten sametin pehmeäksi. Anna jäähtyä välillä
sekoitellen.
4) Kaada kreemi lasipurkkeihin ja kierrä kansi päälle
Ohjeen mukaan tätä suklaakreemiä kannattaa tehdä jääkaappiin sunnuntaibrunssin ja pakkaspäivien varalle. Siitä saa myös taivaallisen hyvää luksuskaakaota!
(Laita kuppiin kaksi kukkuraista ruokalusikallista kreemiä, ja kaada kuuma maito päälle)
OHJE
200g laadukasta tummaa suklaata (tummasta appelsiinisuklaasta tulee myös IHANAA)
2 1/2 dl kuohukermaa
vaniljasokeria (jos haluaa vaniljaista)
1) Rouhi suklaa ja kuumenna kerma kiehuvaksi.
2) Ota kattila levyltä ja lisää suklaa rouhe (+vaniljasokeri).
3) Anna seoksen seistä muutama muutama minuutti, ja sekoita se sitten sametin pehmeäksi. Anna jäähtyä välillä
sekoitellen.
4) Kaada kreemi lasipurkkeihin ja kierrä kansi päälle
- White Christmas
- Joulumuorin aputonttu
- Viestit: 1557
- Liittynyt: 12 Marras 2008, 14:50
- Paikkakunta: Vieremä
Re: White Christmasin suklaisia ohjeita
KOTITEKOINEN VANILJASOKERI :
OHJE
4 pitkää vaniljatankoa, mieluiten putkilossa myytäviä
1kg sokeria
1) Halkaise vaniljatangot pitkittäin ja raaputa siemenet pois pienellä, terävällä veitsellä.
2) Laita siemenet purkkiin sokerin kanssa ja sekoita huolellisesti. (Voit painaa tangotkin sokeriin, ne näyttävät kauniilta).
3) Anna sokerin maustua pari päivää ennen käyttöä. Se korvaa kaupasta ostetun vaniljasokerin ja maistuu paljon
paremmalta (testattu on! ).
Vinkki: Jos haluat sokerista hienojakoisempaa, voit pyöräyttää sen tehosekoittimessa.
OHJE
4 pitkää vaniljatankoa, mieluiten putkilossa myytäviä
1kg sokeria
1) Halkaise vaniljatangot pitkittäin ja raaputa siemenet pois pienellä, terävällä veitsellä.
2) Laita siemenet purkkiin sokerin kanssa ja sekoita huolellisesti. (Voit painaa tangotkin sokeriin, ne näyttävät kauniilta).
3) Anna sokerin maustua pari päivää ennen käyttöä. Se korvaa kaupasta ostetun vaniljasokerin ja maistuu paljon
paremmalta (testattu on! ).
Vinkki: Jos haluat sokerista hienojakoisempaa, voit pyöräyttää sen tehosekoittimessa.
- White Christmas
- Joulumuorin aputonttu
- Viestit: 1557
- Liittynyt: 12 Marras 2008, 14:50
- Paikkakunta: Vieremä
Re: White Christmasin suklaisia ohjeita
JOULUISET MINTTUSUKLAA LEIVOKSET
n.30kpl
POHJA
100g tummaa suklaata
200g voita
4 kananmunaa
2dl sokeria
1dl kaakaojauhetta
2dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
1/4tl suolaa
kostutukseen maitoa
TÄYTE
150g voita
5dl tomusokeria
vihreää ja hieman sinistä elintarvikeväriä
n.2tl piparminttu aromia (saa kaupasta)
KUORRUTE
100g voita
75g tummaa suklaata
75g maitosuklaata
1) Paloittele suklaa rouheeksi.
2) Sulata ja jäähdytä voi.
3) Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
4) Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahtoon vuorotellen voisulan kanssa. Lisää joukkoon lopuksi suklaarouhe.
5) Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle n. 30x30cm kokoiseksi levyksi.
6) Kypsennä +200 asteessa uunin keskitasolla n.15min.
7) Anna pohjan jäähtyä ja kostuta maidolla.
8) Sulata täytteeseen tuleva voi kattilassa.
9) Ota pois liedeltä, ja lisää voisulaan tomusokeri. Värjää täyte elintarvikeväreillä vihreäksi, ja mausta piparminttuaromilla.
(huom. aromi on hyvin voimakasta joten käytä sitä varoen. Teelusikallinen on ohjeen mitta, kokeile ja maista.)
10)Levitä täyte pohjan päälle, ja laita se sitten jääkaappiin jähmettymään.
11)Mittaa kattilaan voi ja suklaat.
12)Lämmitä vesihauteessa, kunnes suklaa on sulanut rasvan joukkoon.
13)Jäähdytä hetki ja levitä sitten täytteen päälle. Tasoita lastalla sileäksi.
14)Jähmetä jääkaapissa
Kun suklaa on jähmettynyt, leikkaa levystä neliön muotoisia leivoksia. Huom! Suklaakerros halkeilee leikkausvaiheessa
helpommin aivan jääkaappikylmänä. Anna siis olla hetki huoneenlämmössä.
Koristele jouluisesti
n.30kpl
POHJA
100g tummaa suklaata
200g voita
4 kananmunaa
2dl sokeria
1dl kaakaojauhetta
2dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
1/4tl suolaa
kostutukseen maitoa
TÄYTE
150g voita
5dl tomusokeria
vihreää ja hieman sinistä elintarvikeväriä
n.2tl piparminttu aromia (saa kaupasta)
KUORRUTE
100g voita
75g tummaa suklaata
75g maitosuklaata
1) Paloittele suklaa rouheeksi.
2) Sulata ja jäähdytä voi.
3) Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
4) Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahtoon vuorotellen voisulan kanssa. Lisää joukkoon lopuksi suklaarouhe.
5) Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle n. 30x30cm kokoiseksi levyksi.
6) Kypsennä +200 asteessa uunin keskitasolla n.15min.
7) Anna pohjan jäähtyä ja kostuta maidolla.
8) Sulata täytteeseen tuleva voi kattilassa.
9) Ota pois liedeltä, ja lisää voisulaan tomusokeri. Värjää täyte elintarvikeväreillä vihreäksi, ja mausta piparminttuaromilla.
(huom. aromi on hyvin voimakasta joten käytä sitä varoen. Teelusikallinen on ohjeen mitta, kokeile ja maista.)
10)Levitä täyte pohjan päälle, ja laita se sitten jääkaappiin jähmettymään.
11)Mittaa kattilaan voi ja suklaat.
12)Lämmitä vesihauteessa, kunnes suklaa on sulanut rasvan joukkoon.
13)Jäähdytä hetki ja levitä sitten täytteen päälle. Tasoita lastalla sileäksi.
14)Jähmetä jääkaapissa
Kun suklaa on jähmettynyt, leikkaa levystä neliön muotoisia leivoksia. Huom! Suklaakerros halkeilee leikkausvaiheessa
helpommin aivan jääkaappikylmänä. Anna siis olla hetki huoneenlämmössä.
Koristele jouluisesti
- White Christmas
- Joulumuorin aputonttu
- Viestit: 1557
- Liittynyt: 12 Marras 2008, 14:50
- Paikkakunta: Vieremä
Re: White Christmasin suklaisia ohjeita
VAAHTOKARKKIPALAT (TÄMÄ ON HERKKU!!!)
10-14 palaa
150g kaurakeksejä
100 voisulaa
1dl kaurahiutaleita
150g vaahtokarkkeja
1/2dl maitoa
150g valkoista suklaata
OHJE
1) Jauha keksit muovipussissa kaulimen avulla pieniksi. Lisää rasvan joukkoon keksimurut ja kaurahiutaleet. Vuoraa
neliönmallinen vuoka leivinpaperilla ja taputtele keksiseos pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin.
2) Suikaloi saksilla vaahtokarkit pikkupaloiksi, laita palat kulhoon ja lisää maito karkkeihin. Kääntele vaahtokarkkeja
kunnes ne alkavat tarttua toisiinsa. Levitä seos vuokaan pohjan päälle.
3) Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja kaada vaahtokarkkien päälle. Anna suklaan kovettua noin tunnin ajan.
4) Leikkaa levy ohuella, terävällä veitsellä neliöiksi.
10-14 palaa
150g kaurakeksejä
100 voisulaa
1dl kaurahiutaleita
150g vaahtokarkkeja
1/2dl maitoa
150g valkoista suklaata
OHJE
1) Jauha keksit muovipussissa kaulimen avulla pieniksi. Lisää rasvan joukkoon keksimurut ja kaurahiutaleet. Vuoraa
neliönmallinen vuoka leivinpaperilla ja taputtele keksiseos pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin.
2) Suikaloi saksilla vaahtokarkit pikkupaloiksi, laita palat kulhoon ja lisää maito karkkeihin. Kääntele vaahtokarkkeja
kunnes ne alkavat tarttua toisiinsa. Levitä seos vuokaan pohjan päälle.
3) Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja kaada vaahtokarkkien päälle. Anna suklaan kovettua noin tunnin ajan.
4) Leikkaa levy ohuella, terävällä veitsellä neliöiksi.
- White Christmas
- Joulumuorin aputonttu
- Viestit: 1557
- Liittynyt: 12 Marras 2008, 14:50
- Paikkakunta: Vieremä
Re: White Christmasin suklaisia ohjeita
SUKLAAPÄHKINÄMOUSSE 4 HENGELLE
100g tummaa suklaata
25g voita
1 kananmunan keltuainen
1 kananmunan valkuainen
1rkl hasselpähkinärouhetta
(1rkl konjakkia)
1 1/2dl vispikermaa
Koristeluun: hasselpähkinöitä
1) Paloittele suklaa ja voi kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes suklaa sulaa ja sekoita tasaiseksi. Nosta
kattila liedeltä.
2) Erottele kananmunien keltuainen ja valkuainen.
3) Lisää keltuainen suklaaseokseen voimakkaasti vatkaten. Sekoita pähkinärouhe ja halutessasi konjakki joukkoon.
Jäähdytä seos.
4) Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa valkuainen vaahdoksi. Sekoita kerma- ja valkuaisvaahdot suklaaseokseen varovasti.
5) Laita mousse pursotinpussiin ja nosta se jääkaappiin vetäytymään pariksi tunniksi.
7) Koristele annokset
100g tummaa suklaata
25g voita
1 kananmunan keltuainen
1 kananmunan valkuainen
1rkl hasselpähkinärouhetta
(1rkl konjakkia)
1 1/2dl vispikermaa
Koristeluun: hasselpähkinöitä
1) Paloittele suklaa ja voi kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes suklaa sulaa ja sekoita tasaiseksi. Nosta
kattila liedeltä.
2) Erottele kananmunien keltuainen ja valkuainen.
3) Lisää keltuainen suklaaseokseen voimakkaasti vatkaten. Sekoita pähkinärouhe ja halutessasi konjakki joukkoon.
Jäähdytä seos.
4) Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa valkuainen vaahdoksi. Sekoita kerma- ja valkuaisvaahdot suklaaseokseen varovasti.
5) Laita mousse pursotinpussiin ja nosta se jääkaappiin vetäytymään pariksi tunniksi.
7) Koristele annokset
- White Christmas
- Joulumuorin aputonttu
- Viestit: 1557
- Liittynyt: 12 Marras 2008, 14:50
- Paikkakunta: Vieremä
Re: White Christmasin suklaisia ohjeita
KOLMEN SUKLAAN MOUSSEKAKKU
8-10 hengelle
POHJA
2 kananmunaa
1dl sokeria
1/2dl vehnäjauhoja
1/2dl perunajauhoja
2rkl tummaa kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
TÄYTE
12 liivatelehteä
6 kananmunan keltuaista
3dl maitoa
4 1/2 rkl sokeria
200g valkosuklaata
200g vadelman-ja karpalon makuista suklaata (Fazerilta löytyy tarkoitukseen passeli suklaalevy)
200g tummaa suklaata
6dl kuohukermaa
1) Valmista pohja. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2) Yhdistä vehnäjauhoihin perunajauhot, kaakao- ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos munasokerivaahtoon siivilän läpi.
3) Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 24cm:n irtopohjavuoka. Paista pohjaa uunin keskiritilätasolla +175 asteessa
n.15min, kunnes taikina on kypsää.
4) Anna pohjan jäähtyä. Leikkaa jäähtynyt pohja leveyssuunnassa kahtia.
5) Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä kunnes ne pehmenevät.
6) Erottele valkuaiset ja keltuaiset.
7) Laita jokaista moussea varten erikseen kattilaan 1dl maitoa, 1 1/2rkl sokeria ja 2 keltuaista. Kuumenna koko ajan
sekoittaen kuumaksi, kunnes seos sakenee. Älä keitä seosta, muuten keltuaiset juoksettuvat.
8) Liuota kuuman keltuais-maitoseoksen sekaan kuiviksi puristellut pehmenneet liivatteet.
9) Nosta kattila sivuun ja anna seoksen jäähtyä.
10)Paloittele suklaat eri kulhoihin ja sulata ne varovasti miedolla lämmöllä mikrossa tai vesihauteessa.
11)Vaahdota kerma ja jaa se tasan kolmeen eri kulhoon. Lisää kuhunkin kermavaahtokulhoon varovasti nostellen
yksi sulatetuista suklaista sekä yksi osa kolmeen osaan jaetusta maito-keltuais-liivateseoksesta.
12)Vuoraa irtopohjakakkuvuoan sivut kelmulla ja pohja leivinpaperilla. Kokoa kakku vuokaan. Laita pohjalle toinen pala
halkaistusta kakkupohjasta ja kostuta se kevyesti maitotilkalla. Toisen palan voit pakata muoviin ja pakastaa
myöhempää käyttöä varten.
13)Levitä kakkupohjalle ensin maitosuklaa, sitten valko- ja sen jälkeen tummasuklaaseos. Nosta kakku peitettynä
viileään mielellään yön ajaksi.
14)Koristele kakun pinta juuri ennen tarjoilua esim.kermavaahtoruusukkeilla, marjoilla, kirsikoilla tai raastetulla suklaalla
8-10 hengelle
POHJA
2 kananmunaa
1dl sokeria
1/2dl vehnäjauhoja
1/2dl perunajauhoja
2rkl tummaa kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
TÄYTE
12 liivatelehteä
6 kananmunan keltuaista
3dl maitoa
4 1/2 rkl sokeria
200g valkosuklaata
200g vadelman-ja karpalon makuista suklaata (Fazerilta löytyy tarkoitukseen passeli suklaalevy)
200g tummaa suklaata
6dl kuohukermaa
1) Valmista pohja. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2) Yhdistä vehnäjauhoihin perunajauhot, kaakao- ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos munasokerivaahtoon siivilän läpi.
3) Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 24cm:n irtopohjavuoka. Paista pohjaa uunin keskiritilätasolla +175 asteessa
n.15min, kunnes taikina on kypsää.
4) Anna pohjan jäähtyä. Leikkaa jäähtynyt pohja leveyssuunnassa kahtia.
5) Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä kunnes ne pehmenevät.
6) Erottele valkuaiset ja keltuaiset.
7) Laita jokaista moussea varten erikseen kattilaan 1dl maitoa, 1 1/2rkl sokeria ja 2 keltuaista. Kuumenna koko ajan
sekoittaen kuumaksi, kunnes seos sakenee. Älä keitä seosta, muuten keltuaiset juoksettuvat.
8) Liuota kuuman keltuais-maitoseoksen sekaan kuiviksi puristellut pehmenneet liivatteet.
9) Nosta kattila sivuun ja anna seoksen jäähtyä.
10)Paloittele suklaat eri kulhoihin ja sulata ne varovasti miedolla lämmöllä mikrossa tai vesihauteessa.
11)Vaahdota kerma ja jaa se tasan kolmeen eri kulhoon. Lisää kuhunkin kermavaahtokulhoon varovasti nostellen
yksi sulatetuista suklaista sekä yksi osa kolmeen osaan jaetusta maito-keltuais-liivateseoksesta.
12)Vuoraa irtopohjakakkuvuoan sivut kelmulla ja pohja leivinpaperilla. Kokoa kakku vuokaan. Laita pohjalle toinen pala
halkaistusta kakkupohjasta ja kostuta se kevyesti maitotilkalla. Toisen palan voit pakata muoviin ja pakastaa
myöhempää käyttöä varten.
13)Levitä kakkupohjalle ensin maitosuklaa, sitten valko- ja sen jälkeen tummasuklaaseos. Nosta kakku peitettynä
viileään mielellään yön ajaksi.
14)Koristele kakun pinta juuri ennen tarjoilua esim.kermavaahtoruusukkeilla, marjoilla, kirsikoilla tai raastetulla suklaalla
Paikallaolijat
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 13 vierailijaa