Kalaruokia jouluksi
-
- Yli-Tonttu
- Viestit: 684
- Liittynyt: 29 Marras 2009, 12:34
Re: Kalaruokia jouluksi
Nostan tämän ketjun ylös ja kyselen onko suosituksia ja hyväksi todettuja kalareseptejä? Mä itse syön huonosti kalaa, oon lohta opetellut nyt vasta aikuisiällä syömään ja ajattelin että hyvä olis koittaa opettaa vähän itselle vähän laajempaa skaalaa kalojen käytössä.
- Katikki
- Joulupukin aputonttu
- Viestit: 3249
- Liittynyt: 30 Syys 2014, 19:30
Re: Kalaruokia jouluksi
Aina vaan sitä mätikakkua tarjoan vaihtoehdoksi (mädin voi hyvin korvata myös vaikka silputulla kylmäsavulohella)! Tässä ohje jonka olen laittanut tälle palstalle aiemminkin:
Meille on jäänyt jostain Pirkka-lehdestä mätikakun resepti vakkarisuosikiksi, joka on siis hyydytetyn juustokakun suolainen versio. Pohjaksi kalaliemellä kostutettuja hapankorppumuruja jotka painellaan tiiviisti irtopohjavuuan pohjalle (pohjalle leivinpaperi suojaksi), täytteeksi pari purkkia creme fraichea joiden sekaan sitruunamehua, pippurisekoitusta, ruohosipulisilppua ja valutettua kkirjolohenmätiä (voi laittaa vaikka kylmäsavulohisilppua jos ei tykkää mädistä) ja kuumaan kalaliemitilkkaan liuotettuja liivatelehtiä. Jääkaappiin min 4 tunniksi ja on muuten hyvää! Olen tätä tarjonnut usein pikkusuolaiseksi jos tulee vieraita jouluglögille. Jos valmistaa kevyt-hapankermasta, on aika vähäkalorinen. Tämä on myös aika edullinen tapa tarjoilla mätiä, 10 hengen kakkuun tarvitaan mätiä n. 200 g joten hintakaan ei päätä huimaa (mulla siis ei olisi varaa tarjota 10 hengelle mätiä paljaaltaan...).
On muuten tosi hyvää!
Meille on jäänyt jostain Pirkka-lehdestä mätikakun resepti vakkarisuosikiksi, joka on siis hyydytetyn juustokakun suolainen versio. Pohjaksi kalaliemellä kostutettuja hapankorppumuruja jotka painellaan tiiviisti irtopohjavuuan pohjalle (pohjalle leivinpaperi suojaksi), täytteeksi pari purkkia creme fraichea joiden sekaan sitruunamehua, pippurisekoitusta, ruohosipulisilppua ja valutettua kkirjolohenmätiä (voi laittaa vaikka kylmäsavulohisilppua jos ei tykkää mädistä) ja kuumaan kalaliemitilkkaan liuotettuja liivatelehtiä. Jääkaappiin min 4 tunniksi ja on muuten hyvää! Olen tätä tarjonnut usein pikkusuolaiseksi jos tulee vieraita jouluglögille. Jos valmistaa kevyt-hapankermasta, on aika vähäkalorinen. Tämä on myös aika edullinen tapa tarjoilla mätiä, 10 hengen kakkuun tarvitaan mätiä n. 200 g joten hintakaan ei päätä huimaa (mulla siis ei olisi varaa tarjota 10 hengelle mätiä paljaaltaan...).
On muuten tosi hyvää!
Paikallaolijat
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 18 vierailijaa