Jouluiset tekstiilit

Tunnelmallisten joulukeskusteluiden kotipesä.
Vastaa Viestiin
Avatar
Katikki
Joulupukin aputonttu
Joulupukin aputonttu
Viestit: 3122
Liittynyt: 30 Syys 2014, 19:30
Viesti:

Jouluiset tekstiilit

Viesti Kirjoittaja Katikki » 30 Loka 2018, 09:48

Miten moni jouluttaja vaihtaa joulun alla kotiinsa joulutekstiilejä, esim. verhoja tai mattoja? :see:

Itse vaihdan sohvatyynyihin punaiset päälliset, nojatuoliin punaisen torkkuhuovan ja ruokapöytään jouluisen pöytäliinan (joulunalusviikoille Marimekon punaisen kernin ja aattona Marimekon kankaisen Ananas-pöytäliinan), muuten mennään valoilla ja koristeilla. :leips: :kynde:

Mitenkäs muut?
Joulukuu on täynnä kiirettä ja juoksua,
paperin rapinaa, piparin tuoksua

Avatar
kuusipuu
Joulupukin aputonttu
Joulupukin aputonttu
Viestit: 4868
Liittynyt: 18 Syys 2007, 12:42
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Re: Jouluiset tekstiilit

Viesti Kirjoittaja kuusipuu » 30 Loka 2018, 10:56

Meillä ei muulloin ole mattoja kuin olohuoneessa (ja kylpyhuoneessa), mutta jouluksi laitamme puhtaat matot koko kotiin. Olohuoneessa on ollut valkoinen, raidallinen joulumatto, mutta tänä vuonna se vaihtuu "uuteen" musta-punaiseen. Kylpyhuoneessa on jouluisin viininpunainen matto.
Jouluverhoja meillä ei ole tapana vaihtaa, paitsi tänä vuonna olohuoneeseen vaihtuu joulun ajaksi Artekin Siena-verho Marimekon Lamppupampulan tilalle.
Ruokapöydälle sopivia isoja Marimekon liinoja on jouluksi aika monta... Ehkä jouluaterialle laitan Kultakero-liinan kuten viime vuonnakin. Jouluaaton päiväkahvilla pöydässä on pitkä, punapoimintainen kaitaliina. Joulunalusajaksi on keittiön pöydällä käytössä myös kolme erilaista kaitaliinaa. Olohuoneen pöydälle ja joidenkin muiden tasojen päälle tulee jouluksi perinteiset jouluiset pikkuliinat.
Sohvatyynyihin vaihdan punaiset tyynynpäälliset, ja makuuhuoneen sängyn tyynyihin ompelen uudet päälliset punasävyisistä Marimekon kankaista. Sänkypeitto on joulun aikaan valkoinen. Suunnitteilla on makuuhuoneeseen myös jouluinen seinävaate, eli Marimekon Kumiseva-kangas. Ja jouluksi sänkyyn pedataan joululakanat (punaiset MM Silkkikuikka), joita ei käytetä muuna aikana vuodesta. :see:
"On korvia tassuja, pulleita massuja, häntiä vilisten..."

Avatar
JapeTonttu
Yli-Tonttu
Yli-Tonttu
Viestit: 836
Liittynyt: 07 Loka 2015, 21:43
Paikkakunta: Ylöjärvi
Viesti:

Re: Jouluiset tekstiilit

Viesti Kirjoittaja JapeTonttu » 30 Loka 2018, 13:38

Porukoilla aatoksiin laitetaan olkkarin pöydälle ihana sininen liina, jossa on kuvina valkoisia joulukukkia. Keittiön verhot vaihtuu valkoisiin joissa on punatulkkuja. Samasta kankaasta on meillä pieni pöytäliina, jota on meidän pikku kämpässä ainut joulutekstiili. Punaiset lakanatkin omistetaan, mutta nyt ne on jo käytössä, niin että jouluna laitetaan jotain muuta.
Pakkasyö on ja leiskuen pohja loimuja viskoo.. :talvi:

Avatar
Konvehti
Joulupukin aputonttu
Joulupukin aputonttu
Viestit: 3369
Liittynyt: 04 Loka 2013, 12:28
Paikkakunta: Pk-seutu
Viesti:

Re: Jouluiset tekstiilit

Viesti Kirjoittaja Konvehti » 30 Loka 2018, 13:47

Pöytäliina vaihdetaan jouluiseen. Lisäksi okkarin pöydälle laitan jouluksi joululiinan. Muuten ei ole jouluisia tekstiilejä.
Joulu oveen kolkuttaa hymyy tuiskusäässä: Lapsikullat avatkaa! Olen aivan jäässä. Kukkurainen vakka tää harteita jo väsyttää. Lahjoja on mulla. Saanko sisään tulla? Tule armas joulu! – Z. Topelius –

Avatar
Katikki
Joulupukin aputonttu
Joulupukin aputonttu
Viestit: 3122
Liittynyt: 30 Syys 2014, 19:30
Viesti:

Re: Jouluiset tekstiilit

Viesti Kirjoittaja Katikki » 30 Loka 2018, 16:41

Ai niin, onhan meillä punaiset flanellilakanat jouluksi, pysyvät hyvänä kun käytetään vain viikko vuodessa :lol: Mulla on myös punaiset Lumimarja-lakanat joita käytetään joulun alla, mutta noi punaruutuiset on pyhitetty joulukäyttöön. :laav:
Joulukuu on täynnä kiirettä ja juoksua,
paperin rapinaa, piparin tuoksua

Avatar
Joulutähti
Valvoja
Valvoja
Viestit: 2626
Liittynyt: 24 Elo 2007, 07:06
Viesti:

Re: Jouluiset tekstiilit

Viesti Kirjoittaja Joulutähti » 30 Loka 2018, 17:34

Meiltä löytyy muutama jouluinen kaitaliina ja kahdet tonttu-aiheiset liinavaatteet. Liinavaatteet alkavat olla jo aika kulahtaneita, joten voisi harkita uusien hankkimista. Ei ehkä tonttuja enää ainakaan aikuisille.

Avatar
Punatonttu
Vanhempi Tonttu
Vanhempi Tonttu
Viestit: 333
Liittynyt: 23 Syys 2013, 09:44
Viesti:

Re: Jouluiset tekstiilit

Viesti Kirjoittaja Punatonttu » 30 Loka 2018, 19:36

Täällä vaihdellaan.
Verhot vaihtuu joka huoneeseen. Jouluiset verhot tietenkin. Olohuoneessa ja eteisessä punaiset joulumatot. Pöytäliinoja keittiön ruokapöydälle ja olohuoneen pikkupöytiin. Ja jouluista patalappua ja keittiöpyyhettä pitää olla.
Sohville on myös vilttiä ja tyynyä jouluun sopivaksi. Ja onpa myös meidän makkarissa punaita joulun kunniaksi petivaatteissa. Jopa päiväpeitto.

Keittiöön haluan punaiset matot. Ihan vaan jouluksi joulua varten. Muuten ei meillä edes ole mattoa keittiössä.
Vessoissa ollut jouluisin myös punaiset pyyhkeet.

Kaikkea on kertynyt vuosien saatoissa :) Toissajouluna oli keittiön tuoleissa selkänojissa sellaiset tonttulakki huput. :hip:
Joulun taika, yhteinen aika. Se mieliin jää, ja läheiset nää

HannaT
Tonttu
Tonttu
Viestit: 160
Liittynyt: 05 Loka 2014, 10:27
Viesti:

Re: Jouluiset tekstiilit

Viesti Kirjoittaja HannaT » 01 Marras 2018, 08:32

Meillä vaihdetaan olohuoneeseen punaiset liinat ja matto marraskuun alussa. Samalla vaihdan myös kynttilät punaisiin. Verhoja meillä ei juurikaan ole mutta siihen yhteen ikkunaan missä on verho vaihdan jouluisen kapan. Vessassa pidän yleensä joulukuun ajan harmaita ja punaisia käsipyyhkeitä.

HannaT
Tonttu
Tonttu
Viestit: 160
Liittynyt: 05 Loka 2014, 10:27
Viesti:

Re: Jouluiset tekstiilit

Viesti Kirjoittaja HannaT » 01 Marras 2018, 08:33

Meillä vaihdetaan olohuoneeseen punaiset liinat, tyynynpäälliset ja matto marraskuun alussa. Samalla vaihdan myös kynttilät punaisiin. Verhoja meillä ei juurikaan ole mutta siihen yhteen ikkunaan missä on verho vaihdan jouluisen kapan. Vessassa pidän yleensä joulukuun ajan harmaita ja punaisia käsipyyhkeitä.

Avatar
benethe
Tonttu
Tonttu
Viestit: 192
Liittynyt: 07 Syys 2016, 12:41
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Jouluiset tekstiilit

Viesti Kirjoittaja benethe » 01 Marras 2018, 10:11

Meillä vaihtuu melkein kaikki tekstiilit jouluversioihin, myönnän olevani varsinainen tekstiilihamsteri... :oops:

Jouluverhot, pellavaiset punatulkkukirjonnalla varustetut, löytyy kappana ja sivuverhoina. Tänä vuonna ajattelin laittaa pelkän kapan keittiön ikkunaan. Myös parvekkeelle vaihdettiin jo kepeiden kesäverhojen tilalle vanhat tummanpunaiset verhot.
Vessaan vaihdetaan joulunpunaiset käsi- ja kasvopyyhkeet, sekä pellavaiset kylpypyyhkeet.
Sohvatyynyihin vaihdetaan havunvihreät samettipäälliset, sekä yksi valkealla "Happy Holidays" tekstillä varustettu.
Keittiön tekstiilit vaihtuvat kokonaan, jouluiset pannulaput ja uunikintaat ripustetaan esiin ja pyyhkeistä löytyy punavalkeaa ruutua ja havukuviota (näitä vaihdellaan fiiliksen ja käyttömäärän mukaan). Keittiön pöydälle levitetään tummanharmaa/valkea kaitaliina.

Makkarin puolella petiin pedataan tumman harmaat pellavalakanat ja päiväpeiton virkaa toimittavat valkea viltti ja pehmoinen tekoturkisvälly. Petaus viimeistellään parilla harmaa/valkoisella tyynyllä ja sisustukeen sopivalla mustavalkoisella, pitkäkarvaisella kissalla. :lol:

Huh, tätä listaa kun laati niin enpä enää ihmettele miksi tuntuu siltä että kaikki kaapit ja lipastot pursuvat erilaisia tyynynpäällisiä, kaitaliinoja ja pyyhkeitä. Paheensa kullakin. :jouulu:
Sydämessä pienessäkin asuu joulun taika.
Pysähdy siis Sinäkin, nyt on juhlan aika. :laav:

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Joulukeskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Bing [Bot] ja 10 vierailijaa