1 kg porkkanoita (kuori)
vettä, suolaa
--> keitä porkkanat kypsiksi, jäähdytä ja soseuta porkkanat
3 dl maitoa
2 munaa
n. 1 tl suolaa
1 ½ rkl sokeria
½ - 1 tl raastettua muskottipähkinää
1 - 2 dl keitettyä riisiä (=½ dl raakaa puuroriisiä, keitä porkkanan keitinvedessä n.15 min.)
--> lisää porkkanasoseeseen, sekoita hyvin, kaada voideltuun uunivuokaan
Pintaan:
1 rkl korppujauhoja (painele jauheeseen laatikon pinnan päälle kuvioita lusikan pesällä)
25 g voita (nokareina laatikon päälle)
Kypsennä 175 asteessa n. 40 min.
*************
Täytyy kyllä sanoa ettei ollut aivan yhtä hyvää ku jouluna, liekö johtunut vuodenajasta ja muista ruuista laatikon kanssa tai siitä ettei ollut äidin ohjeella valmistettu (ja se muskottipähkinäkin jäi laittamatta..). Maistui kuitenkin paljon paremmalta päivän jääkaapissa seisomisen jälkeen

*Yhdistelen tämän ketjun tuohon "Joulupöydän laatikot-ketjuun*
~Pinki~