Riisipuuro: uunissa vai liedellä?
-
- Ylläpitäjä
- Viestit: 4962
- Liittynyt: 07 Syys 2007, 17:30
- Paikkakunta: Helsinki
Riisipuuro: uunissa vai liedellä?
Pyörähtääkö puurokauha lieden lämmössä vai kypsyykö riisiherkku rapeapintaiseksi uunin uumenissa? Kertokaa parhaat puurovinkkinne etenkin uunipuuron osalta, tää haluaa kokeilla sitä tänä vuonna!
-
- Joulupukin aputonttu
- Viestit: 2361
- Liittynyt: 17 Elo 2008, 16:39
- Paikkakunta: Tampere
Re: Riisipuuro: uunissa vai liedellä?
Liedellä liedellä :) En ole kyllä ikinä maistanut uunissa tehtyä, voisi kokeilla joskus...
- katinka
- Yli-Tonttu
- Viestit: 947
- Liittynyt: 23 Elo 2007, 13:33
Re: Riisipuuro: uunissa vai liedellä?
uunissa ja useimmiten vielä leivarin lämmössä. valmistuu itelleen siellä eikä juuri tarvitse muuta kuin sitten nuuhkia kypsymistä. liedellä en tykkää ryyneistä puuroa hämmentää, mulla kun on yleensä samaan aikaa paljon muutakin touhua (kesät talvet) niin helposti sitten sais puuro sen palaneen sivumaun itteensä. jos hellalla teen niin sitten riisipuuro tehhään hiutaleista. sen aikaa jaksaa kärvistellä paikallaan.
paras puuro syntyy täysmaidosta tai sitten tankkimaidosta. uunissa jos tekee niin se astia pitää olla korkealaitainen, jotten maito kuohu yli. minä metästänkin parhaillaan vielä isompaa astiaa uuniin kuin tuo hotpot, taikka sitten pitää hommata toinenkin. seitsenhenkisessä perheessä kahden litran puuroannoksella saa aikaiseksi äkäisiä lapsia ja yleensä vanhemmat tuppaa jäädä vielä vähemmälle, hyvä jos nokareen lusikkaan saa raapia kattilan/vuoan reunoilta.
riisipuuro on muuten ainoa ruokalaji, joka mein perheessä ei saa yhtään soraääntä. perhe ryykää oitis pöydän ääreen kun kutsu valmiiseen pöytään käy!
paras puuro syntyy täysmaidosta tai sitten tankkimaidosta. uunissa jos tekee niin se astia pitää olla korkealaitainen, jotten maito kuohu yli. minä metästänkin parhaillaan vielä isompaa astiaa uuniin kuin tuo hotpot, taikka sitten pitää hommata toinenkin. seitsenhenkisessä perheessä kahden litran puuroannoksella saa aikaiseksi äkäisiä lapsia ja yleensä vanhemmat tuppaa jäädä vielä vähemmälle, hyvä jos nokareen lusikkaan saa raapia kattilan/vuoan reunoilta.
riisipuuro on muuten ainoa ruokalaji, joka mein perheessä ei saa yhtään soraääntä. perhe ryykää oitis pöydän ääreen kun kutsu valmiiseen pöytään käy!
- Joulutähti
- Joulupukin aputonttu
- Viestit: 2627
- Liittynyt: 24 Elo 2007, 07:06
Re: Riisipuuro: uunissa vai liedellä?
Minäkin kaipailisin ylipäätänsä vinkkejä riisipuuron keittämiseen. Ekaa kertaa suunnitelmissa viettää aatto omassa kodissa ja näin ollen sitä joutuu sitten itse puuron keittämään, vaikken siitä yhtään tykkääkään...Hassu tapa joka näköjään pitää omaan kotiinkin tuoda, vaikka yleensä yökkäillen sitä on syöty. Mutta ehkä se joulu ei muuten tule
-
- Joulupukin aputonttu
- Viestit: 4984
- Liittynyt: 18 Syys 2007, 12:42
Re: Riisipuuro: uunissa vai liedellä?
..........................
-
- Yli-Tonttu
- Viestit: 728
- Liittynyt: 07 Syys 2007, 22:13
- Paikkakunta: hanko
Re: Riisipuuro: uunissa vai liedellä?
molemmat on hyviä. uunissa tehtynä vaivattomampaa. laitat uuniin , muutaman kerran käyt sekoittamassa välissä ja se on siinä. pystyy rauhassa hommailemaan muutakin ei tarvi kokoajan kytätä puuroa ettei pala pohjaan.
hellalla tehtynä tarpeeksi alhainen lämpö hellassa ja sekoittelee useasti pohjasta asti. suola vasta kun puuro alkaa olla valmista syötäväksi. laitan myöskin pienen voi nokareen heti alussa puuron joukkoon maustamaan puuroa.
hellalla tehtynä tarpeeksi alhainen lämpö hellassa ja sekoittelee useasti pohjasta asti. suola vasta kun puuro alkaa olla valmista syötäväksi. laitan myöskin pienen voi nokareen heti alussa puuron joukkoon maustamaan puuroa.
- pipari
- Yli-Tonttu
- Viestit: 985
- Liittynyt: 20 Syys 2008, 11:48
- Paikkakunta: Kemi
Re: Riisipuuro: uunissa vai liedellä?
Liedellä olen itse keittänyt. Ja aika usein onnistunutkin,eikä oo palanut pohjaan.
-
- Ylläpitäjä
- Viestit: 4962
- Liittynyt: 07 Syys 2007, 17:30
- Paikkakunta: Helsinki
Re: Riisipuuro: uunissa vai liedellä?
Kertokaas puurourpolle ihan tarkat ohjeet uunipuuron valmistukseen Kuinka paljon riisiä, esikypsytetäänkö sitä liedellä vai samantien maitoineen uuniin? Kuinka paljon maitoa? Missä asteessa paistetaan ja kuinka kauan? Pitääkö sekoitella kuinka paljon välissä?
Tälle pitää vääntää hitaasti ja rauhallisesti rautalangasta
PS. Joulutähti: se puuro alkaa yllättäin maistua hyvältä sitten kun sitä alkaa tekemään itse
Tälle pitää vääntää hitaasti ja rauhallisesti rautalangasta
PS. Joulutähti: se puuro alkaa yllättäin maistua hyvältä sitten kun sitä alkaa tekemään itse
- katinka
- Yli-Tonttu
- Viestit: 947
- Liittynyt: 23 Elo 2007, 13:33
Re: Riisipuuro: uunissa vai liedellä?
sama annostus kun hellalla keittäisi. sitten hyppysellinen riisiä lisää. se kun tuntuu olevan mun perussääntö ruuan laitossa; kerta kiellon päälle tai että ripaus vielä!
sitten uuniin, noin 175-200 astetta ja tunnista puoleentoista. mitä lämpimämpi sen vähemmän aikaa vaatii. hitaasti hauduttamalla tulee paras. alussa tosiaan kannatta muutaman kerran sekoittaa, jottei jämähä pohjaan klimpiksi. ja niin siis voideltu vuoka on helpompi puhdistaa vaikka kyllä siinäkin saa ensin liotella. kansi jos olis päällä niin säästyy uuni roiskeilta, folio käy sen puutteessa. meillä onkin leivari just sopevan löpööne, taidan mennä heittää vermeet uuniin. iltapalana sitten kriiskryynipuuroo.
sitten uuniin, noin 175-200 astetta ja tunnista puoleentoista. mitä lämpimämpi sen vähemmän aikaa vaatii. hitaasti hauduttamalla tulee paras. alussa tosiaan kannatta muutaman kerran sekoittaa, jottei jämähä pohjaan klimpiksi. ja niin siis voideltu vuoka on helpompi puhdistaa vaikka kyllä siinäkin saa ensin liotella. kansi jos olis päällä niin säästyy uuni roiskeilta, folio käy sen puutteessa. meillä onkin leivari just sopevan löpööne, taidan mennä heittää vermeet uuniin. iltapalana sitten kriiskryynipuuroo.
-
- Ylläpitäjä
- Viestit: 4962
- Liittynyt: 07 Syys 2007, 17:30
- Paikkakunta: Helsinki
Re: Riisipuuro: uunissa vai liedellä?
Kiitos vinkistä Katinka! Sitä jäin vaan miettimään että tuleeko puuroon rapeaa kuorta jos sen muhittaa kannen tai folion alla vai pitäisikö päällinen poistaa jossain vaiheessa lopussa?
Paikallaolijat
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 11 vierailijaa