Riisipuuro: uunissa vai liedellä?
- murmeli
- Tonttuoppilas
- Viestit: 96
- Liittynyt: 29 Loka 2007, 22:11
- Paikkakunta: Keski-Uusimaa
Re: Riisipuuro: uunissa vai liedellä?
Mä en tykkää yhtään liedellä tehdystä riisipuurosta, joten jos vaan mahdollista, niin uunissa tehtyä kiitos! En oo tainnu koskaan kysyä, miten äitini sen tekee, mutta leivinuunissa paistaa kans yön yli, niin että puuro on ihanan punertavaa ja siinä on herkullinen kuori. Nams!
-
- Joulupukin aputonttu
- Viestit: 4984
- Liittynyt: 18 Syys 2007, 12:42
Re: Riisipuuro: uunissa vai liedellä?
...........................
-
- Ylläpitäjä
- Viestit: 4962
- Liittynyt: 07 Syys 2007, 17:30
- Paikkakunta: Helsinki
Re: Riisipuuro: uunissa vai liedellä?
Neuvokaas uuniurpoa vielä kerran uunipuuron kanssa, valmistelen sitä lauantaina D Katinka neuvoi minua näin:
"sama annostus kun hellalla keittäisi. sitten hyppysellinen riisiä lisää. se kun tuntuu olevan mun perussääntö ruuan laitossa; kerta kiellon päälle tai että ripaus vielä! sitten uuniin, noin 175-200 astetta ja tunnista puoleentoista. mitä lämpimämpi sen vähemmän aikaa vaatii. hitaasti hauduttamalla tulee paras. alussa tosiaan kannatta muutaman kerran sekoittaa, jottei jämähä pohjaan klimpiksi. ja niin siis voideltu vuoka on helpompi puhdistaa vaikka kyllä siinäkin saa ensin liotella. kansi jos olis päällä niin säästyy uuni roiskeilta, folio käy sen puutteessa."
Pitääkö riisiä siis esikeittää liedellä, vai heitetäänkö raa'at riisit vesineen ja maitoineen suoraan uuniin sellaisenaan? Lisätäänkö maitoa aina välillä vai laitetaanko kaikki vaan suoraan kerralla? Oon niin mestari sössimään ruokia, että mulle pitää vääntää aina kunnolla rautalangasta
"sama annostus kun hellalla keittäisi. sitten hyppysellinen riisiä lisää. se kun tuntuu olevan mun perussääntö ruuan laitossa; kerta kiellon päälle tai että ripaus vielä! sitten uuniin, noin 175-200 astetta ja tunnista puoleentoista. mitä lämpimämpi sen vähemmän aikaa vaatii. hitaasti hauduttamalla tulee paras. alussa tosiaan kannatta muutaman kerran sekoittaa, jottei jämähä pohjaan klimpiksi. ja niin siis voideltu vuoka on helpompi puhdistaa vaikka kyllä siinäkin saa ensin liotella. kansi jos olis päällä niin säästyy uuni roiskeilta, folio käy sen puutteessa."
Pitääkö riisiä siis esikeittää liedellä, vai heitetäänkö raa'at riisit vesineen ja maitoineen suoraan uuniin sellaisenaan? Lisätäänkö maitoa aina välillä vai laitetaanko kaikki vaan suoraan kerralla? Oon niin mestari sössimään ruokia, että mulle pitää vääntää aina kunnolla rautalangasta
-
- Joulupukin aputonttu
- Viestit: 4984
- Liittynyt: 18 Syys 2007, 12:42
Re: Riisipuuro: uunissa vai liedellä?
........................
-
- Ylläpitäjä
- Viestit: 4962
- Liittynyt: 07 Syys 2007, 17:30
- Paikkakunta: Helsinki
Re: Riisipuuro: uunissa vai liedellä?
Kiitos vinkistä Kuusipuu! Käytätkö samoja lämpötiloja ja paistoaikoja kuin Katinka? Kuoren haluan minäkin, joten paistan puuron ainakin osittain ilman kantta D
- katinka
- Yli-Tonttu
- Viestit: 947
- Liittynyt: 23 Elo 2007, 13:33
Re: Riisipuuro: uunissa vai liedellä?
jos ilman kantta paistelee niin lisää hieman nestemäärää, tai jätä ne hyppyset riisin lisäyksestä pois. muuten tulee kuivaa.
heräsin tunti sitten ja kävin leivarin jälkilämpöön heittämässä aamupalalle puuron. nyt jo mukavasti tuoksuu. uunissa lämpöä sellaiset 150 astetta joten seuraillaan milloin on kypsää.
heräsin tunti sitten ja kävin leivarin jälkilämpöön heittämässä aamupalalle puuron. nyt jo mukavasti tuoksuu. uunissa lämpöä sellaiset 150 astetta joten seuraillaan milloin on kypsää.
- hemulitar
- Joulumuorin aputonttu
- Viestit: 1203
- Liittynyt: 21 Kesä 2008, 14:52
- Paikkakunta: Uusimaa
Re: Riisipuuro: uunissa vai liedellä?
Tän on kyllä kanssa saatava riisipuuroa viikonloppuna! Joskohan hauduttaisi sitä ensi yönä leivinuunissa, kun tänään taas uunia lämmitetään!
-
- Ylläpitäjä
- Viestit: 4962
- Liittynyt: 07 Syys 2007, 17:30
- Paikkakunta: Helsinki
Re: Riisipuuro: uunissa vai liedellä?
Sarpan Ensimmäinen Uunipuuro Ikinä on kohta valmista, haudutettu rakkaudella täysmaitoon melkein kolmen tunnin ajan Nyt testailemaan joululeffan kanssa, palaan kertomaan "käyttökokemuksia" muutaman tunnin kuluttua
-
- Ylläpitäjä
- Viestit: 4962
- Liittynyt: 07 Syys 2007, 17:30
- Paikkakunta: Helsinki
Re: Riisipuuro: uunissa vai liedellä?
Uunipuuro oli ihanaa, pehmeää kuin sametti, todella maukasta! Tästä tuli uunipuurofani heti kerralla, paljon helpompi valmistettava kuin liedellä
- lumienkeli
- Tonttuoppilas
- Viestit: 85
- Liittynyt: 12 Loka 2008, 10:54
- Paikkakunta: Pohjois-Pohjanmaa
Re: Riisipuuro: uunissa vai liedellä?
Kun tuossa monet kertoi että hauduttaa riisipuuroa uunissa yön yli niin paljon teillä on ollut sitten uunissa lämpöä?? Ja että kauan se sitten loppujenlopuksi on viihtynyt uunissa? Että ei vaan sitten pala mulla se jos yöksi uuniin puuron laitan. Kun näitä viestejä lueskelin niin on ihan pakko tänä viikonloppuna tehdä tuo uuniriisipuuro. :razz: Monet kerrat olen kattilassa puuroja tehny vaan aina tahtoo palaa pohjaan nuo maitopitoiset puurot.. Niin huono teräs kattila mulla Pitäs ostaa se teflon kattila.
Paikallaolijat
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 21 vierailijaa