Riisipuuro: uunissa vai liedellä?

Jaa täällä omat joulunajan ruoka-ohjeesi ja inspiroidu hyvistä ja herkullisista ideoista!
Vastaa Viestiin
Sarppa
Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
Viestit: 4962
Liittynyt: 07 Syys 2007, 17:30
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Riisipuuro: uunissa vai liedellä?

Viesti Kirjoittaja Sarppa » 11 Loka 2008, 22:49

Pyörähtääkö puurokauha lieden lämmössä vai kypsyykö riisiherkku rapeapintaiseksi uunin uumenissa? Kertokaa parhaat puurovinkkinne etenkin uunipuuron osalta, tää haluaa kokeilla sitä tänä vuonna! :jouulu:
Kuva

Muikkis
Joulupukin aputonttu
Joulupukin aputonttu
Viestit: 2361
Liittynyt: 17 Elo 2008, 16:39
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Riisipuuro: uunissa vai liedellä?

Viesti Kirjoittaja Muikkis » 11 Loka 2008, 23:01

Liedellä liedellä :) En ole kyllä ikinä maistanut uunissa tehtyä, voisi kokeilla joskus...
Kaikkialla kellot pauhaa, toivotellen joulurauhaa.
Hangen alle maat ja veet, juhlayöks on nukkuneet.


Kuva

Kuva

Avatar
katinka
Yli-Tonttu
Yli-Tonttu
Viestit: 947
Liittynyt: 23 Elo 2007, 13:33
Viesti:

Re: Riisipuuro: uunissa vai liedellä?

Viesti Kirjoittaja katinka » 12 Loka 2008, 06:24

uunissa ja useimmiten vielä leivarin lämmössä. valmistuu itelleen siellä eikä juuri tarvitse muuta kuin sitten nuuhkia kypsymistä. liedellä en tykkää ryyneistä puuroa hämmentää, mulla kun on yleensä samaan aikaa paljon muutakin touhua (kesät talvet) niin helposti sitten sais puuro sen palaneen sivumaun itteensä. jos hellalla teen niin sitten riisipuuro tehhään hiutaleista. sen aikaa jaksaa kärvistellä paikallaan.
paras puuro syntyy täysmaidosta tai sitten tankkimaidosta. uunissa jos tekee niin se astia pitää olla korkealaitainen, jotten maito kuohu yli. minä metästänkin parhaillaan vielä isompaa astiaa uuniin kuin tuo hotpot, taikka sitten pitää hommata toinenkin. seitsenhenkisessä perheessä kahden litran puuroannoksella saa aikaiseksi äkäisiä lapsia ja yleensä vanhemmat tuppaa jäädä vielä vähemmälle, hyvä jos nokareen lusikkaan saa raapia kattilan/vuoan reunoilta.
riisipuuro on muuten ainoa ruokalaji, joka mein perheessä ei saa yhtään soraääntä. perhe ryykää oitis pöydän ääreen kun kutsu valmiiseen pöytään käy!
Joulu on tunnetila. Se alkaa syksyllä, ajoissa. Näin siitä saan nauttia tarpeeksi.

Avatar
Joulutähti
Valvoja
Valvoja
Viestit: 2626
Liittynyt: 24 Elo 2007, 07:06
Viesti:

Re: Riisipuuro: uunissa vai liedellä?

Viesti Kirjoittaja Joulutähti » 12 Loka 2008, 10:50

Minäkin kaipailisin ylipäätänsä vinkkejä riisipuuron keittämiseen. Ekaa kertaa suunnitelmissa viettää aatto omassa kodissa ja näin ollen sitä joutuu sitten itse puuron keittämään, vaikken siitä yhtään tykkääkään...Hassu tapa joka näköjään pitää omaan kotiinkin tuoda, vaikka yleensä yökkäillen sitä on syöty. Mutta ehkä se joulu ei muuten tule :D

Avatar
kuusipuu
Joulupukin aputonttu
Joulupukin aputonttu
Viestit: 4866
Liittynyt: 18 Syys 2007, 12:42
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Re: Riisipuuro: uunissa vai liedellä?

Viesti Kirjoittaja kuusipuu » 12 Loka 2008, 11:02

Joulupuuron keittelee joulupäivänä mies liedellä. :) Hänellä kun on tuo riisipuuronkeitto hanskassa. :wink:
Uunissakin olen riisipuuroa tehnyt, en tosin aikoihin. Se on oikein hyvää, ja valmistuu tosiaan kuin itsestään.
Täytyykin joku päivä tehdä sitä. :DD
"On korvia tassuja, pulleita massuja, häntiä vilisten..."

freiska
Yli-Tonttu
Yli-Tonttu
Viestit: 716
Liittynyt: 07 Syys 2007, 22:13
Paikkakunta: hanko
Viesti:

Re: Riisipuuro: uunissa vai liedellä?

Viesti Kirjoittaja freiska » 12 Loka 2008, 11:08

molemmat on hyviä. uunissa tehtynä vaivattomampaa. laitat uuniin , muutaman kerran käyt sekoittamassa välissä ja se on siinä. pystyy rauhassa hommailemaan muutakin ei tarvi kokoajan kytätä puuroa ettei pala pohjaan.
hellalla tehtynä tarpeeksi alhainen lämpö hellassa ja sekoittelee useasti pohjasta asti. suola vasta kun puuro alkaa olla valmista syötäväksi. :jouulu: laitan myöskin pienen voi nokareen heti alussa puuron joukkoon maustamaan puuroa.
Kuva

Avatar
pipari
Yli-Tonttu
Yli-Tonttu
Viestit: 985
Liittynyt: 20 Syys 2008, 11:48
Paikkakunta: Kemi
Viesti:

Re: Riisipuuro: uunissa vai liedellä?

Viesti Kirjoittaja pipari » 12 Loka 2008, 12:40

Liedellä olen itse keittänyt. Ja aika usein onnistunutkin,eikä oo palanut pohjaan. :jouulu:
Hiljaa leiluu vitilumi maahan huurteiseen,
lailla lumen joulumieli saavu sydämeen.

Sarppa
Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
Viestit: 4962
Liittynyt: 07 Syys 2007, 17:30
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Riisipuuro: uunissa vai liedellä?

Viesti Kirjoittaja Sarppa » 12 Loka 2008, 15:00

Kertokaas puurourpolle ihan tarkat ohjeet uunipuuron valmistukseen :oops: Kuinka paljon riisiä, esikypsytetäänkö sitä liedellä vai samantien maitoineen uuniin? Kuinka paljon maitoa? Missä asteessa paistetaan ja kuinka kauan? Pitääkö sekoitella kuinka paljon välissä?

Tälle pitää vääntää hitaasti ja rauhallisesti rautalangasta :mrgreen:

PS. Joulutähti: se puuro alkaa yllättäin maistua hyvältä sitten kun sitä alkaa tekemään itse :lol:
Kuva

Avatar
katinka
Yli-Tonttu
Yli-Tonttu
Viestit: 947
Liittynyt: 23 Elo 2007, 13:33
Viesti:

Re: Riisipuuro: uunissa vai liedellä?

Viesti Kirjoittaja katinka » 12 Loka 2008, 16:46

sama annostus kun hellalla keittäisi. sitten hyppysellinen riisiä lisää. se kun tuntuu olevan mun perussääntö ruuan laitossa; kerta kiellon päälle tai että ripaus vielä!
sitten uuniin, noin 175-200 astetta ja tunnista puoleentoista. mitä lämpimämpi sen vähemmän aikaa vaatii. hitaasti hauduttamalla tulee paras. alussa tosiaan kannatta muutaman kerran sekoittaa, jottei jämähä pohjaan klimpiksi. ja niin siis voideltu vuoka on helpompi puhdistaa vaikka kyllä siinäkin saa ensin liotella. kansi jos olis päällä niin säästyy uuni roiskeilta, folio käy sen puutteessa. meillä onkin leivari just sopevan löpööne, taidan mennä heittää vermeet uuniin. iltapalana sitten kriiskryynipuuroo. :hei:
Joulu on tunnetila. Se alkaa syksyllä, ajoissa. Näin siitä saan nauttia tarpeeksi.

Sarppa
Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
Viestit: 4962
Liittynyt: 07 Syys 2007, 17:30
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Riisipuuro: uunissa vai liedellä?

Viesti Kirjoittaja Sarppa » 12 Loka 2008, 17:29

Kiitos vinkistä Katinka! :hei: Sitä jäin vaan miettimään että tuleeko puuroon rapeaa kuorta jos sen muhittaa kannen tai folion alla vai pitäisikö päällinen poistaa jossain vaiheessa lopussa?
Kuva

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Ruokaohjeet + kattaukset”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa