Lahjojen määrä

Täällä voit jakaa niin käsityöohjeita kuin neuvoja siitä, mitä kannattaa ostaa 1- tai 10 vuotiaalle kummipojalle/tytölle joululahjaksi, tai sille kummin serkun kaimalle, mummoja unohtamatta.
Vastaa Viestiin
Avatar
Konvehti
Joulupukin aputonttu
Joulupukin aputonttu
Viestit: 3498
Liittynyt: 04 Loka 2013, 12:28
Paikkakunta: Pk-seutu

Re: Lahjojen määrä

Viesti Kirjoittaja Konvehti » 07 Syys 2015, 14:54

Punainentonttu: koiranlelu :oo Oikeesti?? Oho. Voisi sanoa, että vähemmän on todellakin enemmän.
Kuusipuu: "kiva" huomata, että muillakin samanlaisia kokemuksia anopista kuin itsellä... muut lapsenlapset menevät minunkin appivanhemmilla meidän lasten edelle. :cry:

Mutta vastausta kysymykseen: meidän molemmat lapset saavat meiltä tänä vuonna näillä näkymin pitkän veivauksen ja harkinnan jälkeen seitsemän pakettia. Pojan lahjoista kolme on kirjoja, tytön yksi. Poika lukee selkeästi enemmän kuin tyttö, joten siksi näin. Määrä on mielestäni siinä ja siinä onko sopiva määrä, vai voisiko ensi vuonna vielä vähentää. Enempiä paketteja eivät kuitenkaan muualta saa. Isovanhemmilta saavat jonkin verran rahaa. Varmaan tulevina jouluina, kun tästä vielä kasvavat, saavat varmaan paketteja meiltäkin vähemmän ja rahaa sitten tilalle. :roll: Joulussa lahjat eivät ole pääasia mutta lapset niitä kuitenkin odottavat joten pitäähän niitä nyt jonkin verran olla. Annetaan jouluisin lahjakeräykseen paketteja niin lapset oppivat, että joulun lahjoissa on kyse myös antamisesta, ei vain saamisesta. Vanhemmilleni annetaan molemmille kirjat ja jotain pientä on tullut tavaksi antaa lisäksi. Appivanhemmille yleensä jotain pientä "kukan sijaan". Miehen kanssa vaihdetaan jotkut lahjat.

Mila
Yli-Tonttu
Yli-Tonttu
Viestit: 981
Liittynyt: 25 Kesä 2012, 23:04

Re: Lahjojen määrä

Viesti Kirjoittaja Mila » 07 Syys 2015, 15:18

Meillä on tenaville ostettu puolestakymmenestä kymmeneen pakettia per nenä. Suurin osa lahjoista on hyötytavaraa kuten vaatetta, urheilutarviketta mitä koulussa tarvitaan sekä muutama pieni toive. Tänä vuonna tenavat heitti ilmoille että haluaisivat lahjaksi pleikkarinelosen. Hinta on vain niin suolainen että taidetaan jättää väliin ja odottaa edullisempia aikoja :D Lapset kuitenkin saa lahjoja kummeiltaan sekä isovanhemmiltaan ja pakettimäärä nousee aika hurjaksi näiden jälkeen. Oon myös huomannut että tuo lahjavillitys aiheuttaa lapsille ähkyn, eikä paketteja osata enää arvostaa kun tavaraa tulee enemmän kuin laki sallii.

Nyt kun tenavat on isompia, tehtiin taas periaatepäätös: Muutama paketti ja sitten shoppailureissu joulun jälkeisiin alennusmyynteihin. Laitetaan osa lahjarahoista jemmaan ja annetaan tenaville, saavat sitten ostaa mitä tarvitsevat :D

Avatar
Joulutonttu
Joulupukin aputonttu
Joulupukin aputonttu
Viestit: 5004
Liittynyt: 23 Elo 2007, 19:10
Paikkakunta: Pohjois-Savo

Re: Lahjojen määrä

Viesti Kirjoittaja Joulutonttu » 12 Syys 2015, 21:33

Lapsille, etenkin omille tulee helposti ostettua ihan liikaa lahjoja, etenkin jos niitä pitkin vuotta ostaa.
Itselle tuli viime vuonna lahjaähky, kun näin sen lahjakasan, mikä niille tuli ostettua, vaikka omasta mielestä en niin paljoa lahjoja olevinaan ostanut :roll:
Tänä vuonna pidän ohjat käsissä, enkä osta mitään ylimääräistä. Esikoiselle on nyt kymmenkunta lahjaa ostettuna ja pari pakettia tulee vielä, vaatteita.
Kuopukselle on tulossa kahdeksan lahjaa sekä vielä pari pakettia vaatteita ostettava.
Onhan tuossakin lahjoja tarpeeksi, mutta viime vuonna ostin esikoiselle tuplana tuon lahjamäärän :roll:
Ja omien lahjojen päälle vielä sitten kummien ja isovanhempien lahjat...

Muita lahjottavia on sitten kaksi hyvää ystävää, kummityttö sekä appivanhemmat, omaa miestä unohtamatta.
Kummitytön äidin kanssa sovittiin jo viime vuonna, että aikuisille ja muille meidän lapsille ei lahjoja osteta, ainoastaan kummilapsia muistetaan. Ja tää ystävä on siis meidän kuopuksen kummi myös :cool:

Viime vuonna sovittiin miehen kanssa, että korkeintaan yhdet lahjat ostetaan toisillemme ja tämä sopi minulle hyvin. Myös appivanhempien kanssa sovittiin, että meille ei tartte ostaa mitään. Saatiin heiltä kuitenkin pari lahjaa sekä yksi yhteinen. Ja toki me heillekin yhdet omat lahjat ostettiin sekä yksi yhteinen.

Tänä vuonna ajattelin appivanhemmille hommata pari, kolme lahjaa. Se perinteinen arpa- ja lottopaketti, kylpypyyhkeet sekä ehkä anopille lahjakortti kampaamoon, minkä on saanut jo muutaman vuoden ajan.

Kavereille sitten Pentikistä jotain ellei heiltä sitten tule suoraan joku lahjatoive mitä haluaavat.

Miehelle päätin hommata myös sen pari kolme pakettia. Yksi on lahjakortti Motonettiin, toinen oli semmoinen Lego Ninja led- avaimenperä ja kolmas on varmaan ihan joku leffa ja siihen päälle miehen lempisuklaata tai karkkia.

Avatar
murulotta
Tonttu
Tonttu
Viestit: 127
Liittynyt: 27 Elo 2007, 22:38

Re: Lahjojen määrä

Viesti Kirjoittaja murulotta » 14 Syys 2015, 08:12

Minun jouluuni lahjat kuuluvat ja ovat aina kuuluneet. Sekä antajana-että saajana.
Muistan kuinka jo lapsena halusin hankkia tai tehdä jotain vanhemmilleni ja veljelleni selä muille sukulaisille.
Sain lapsena yleensä paljon lahjoja. Vaikea arvioida määrää, mutta itsestä ainakin tuntui että sain paljon. Ja jokaikisestä olin onnellinen :laav: . Meillä ei ollut mitenkään varakas perhe, vanhempani olivat keskivertoduunareita. Sain paketeista usein paljon hyödyllistä, kuten sukkia, tai vaatteita ylipäätään, tyhjiä c- ja videokasetteja nauhoituksia varten jne. Halusin myös joulun alla kaikki pakettiin ja vieläpä eri pakettiin :proo: . Muistan kerrankin kun äitini osti joulun alla minulle kaupasta Villivarsa- lehden ja kysyi haluanko lukea sen heti, johon minä vastasin, että ei kun haluan sen pakettiin :jouulu: .

Omat lapseni saavat myös aika paljon lahjoja. Ei mitään vuorta tosin. Myös niitä hyötylahjoja. Ehkä kiitollisuus kulkee verenperintönä, ehkä opittuna, hekin ovat onnellisia jokaisesta lahjastaan. Eikä heille koskaan, kenellekään, ole tullut lahjaähkyä ja jokainen lahja on aukaistu aina innokkaasti. Ja haluavat aukaista niitä yhdessä sisarusten ja muiden kanssa, ei niin että jokainen vain repisi äkkiä paketit auki. -Ei, he kääntelevät ja tarkastelevat pakettia, miettivät tarkkaan missä järjestyksessä avaavat jne.

Muistan kun keskimmäinen lapsistani oli 3-4-vuotiaana toivonut lahjaksi "rattia", sellaista autolelua. Hän avasi kaikki lahjat järjestelmällisesti niin, että rattipaketin jätti viimeiseksi. Välillä hän vilkaisi sitä, ehkä hipaisi, mutta selvästi tiesi että siellä on se toivotuin lahja. Ja säästi parhaan viimeiseksi. Se oli tosi liikuttavaa ja ajattelin, että "äitiinsä tullut"! :inlaav:

Meillä joulua viettää 7 aikuista ja 4 lasta. Lahjoja tulee melko tavalla, kun aikuisetkin saavat lahjoja. Appivanhemmille ostamme perinteisesti kirjat, veljelleni kirja/dvd, omille vanhemmille yleensä jotain hyödyllistä. Isovanhemmat saavat usein myös kalenterin lastenlasten kuvilla.
Miehen kanssa vaihdetaan yleensä pari pakettia. Lähimpien ystävieni kanssa vaihdetaan myös lahjat. Joten kyllä minullekin on saattanut lähemmäs kymmenkunta lahjaa tulla, osa tosin niitä suklaarasioita, mutta sehän passaa... :mrgreen:

Lahjat ovat kuitenkin vain joulun bonus. Kaikki muu on tottakai tärkeämpää. Haluan ehdottomasti sen viestin näyttää lapsilleni. Ja uskon näin olevan. Meillä joulupukki on aina käynyt vasta klo 18 maissa, eikä lapsilla ole koskaan ollut vaikeuksia odotta iltaan. Päinvastoin! Siinä on niin paljon muuta puuhaa ja perinnettä, jotka ovat lapsillekin todella tärkeitä, että ei koskaan mitään narinoita tai seinille hyppimistä.
Omat lahjani ovat yleensä kirjoja (kirjafriikille) tai keräämäni astiasarjaa. Näitä en normihintaan raaski itselleni ostaa, joten senkin takia joulu on juhlaa. :see: Ja lahjakirja kuuluu muutenkin hyvin vahvasti jouluuni. Siitähän ne joulunpyhät vasta alkavat!

Avatar
tonttu76
Joulupukin aputonttu
Joulupukin aputonttu
Viestit: 4536
Liittynyt: 25 Syys 2015, 13:43
Paikkakunta: Pohjois-savo

Re: Lahjojen määrä

Viesti Kirjoittaja tonttu76 » 01 Loka 2015, 10:25

Ei se lahjojen määrä ole tärkeää vaan ajatus! :inlaav:

Avatar
Katikki
Joulupukin aputonttu
Joulupukin aputonttu
Viestit: 3249
Liittynyt: 30 Syys 2014, 19:30

Re: Lahjojen määrä

Viesti Kirjoittaja Katikki » 01 Loka 2015, 10:56

Kyllä nyt on niin pakko kompata Murulottaa! Myös meillä lahjat kuuluvat jouluun aivan olennaisena osana, myös aikuisilla. Lahjoja on meillä ollut aikamoinen kasa koska meillä on neljä lasta ja aikuiset siihen päälle, mutta lahjat ovat olleet tarkkaan harkittuja, usein myös hyötylahjoja kuten vaatteita. Aina on lahjat avattu yksi kerrallaan ja porukalla ihasteltu. :lahja:

Tärkeintä joululahjoissa on ollut lapsille kuitenkin niiden antaminen! Jo hyvin pienestä on meidän lasten kanssa menty yhdessä jouluostoksille, se on ollut iso tapahtuma. Koko perheen voimin on menty jonnekin kauppakeskukseen ja jakauduttu siellä eri porukoihin, käyty välillä syömässä jotain pientä ja taas jatkettu. Siinä on sitten opeteltu sitä että nyt ei olla ostamassa itselle vaan veljille ja vanhemmille, ja voi sitä iloa kun on löytynyt juuri sopiva pikkulahja jollekin perheenjäsenelle! Kotona on sitten "salaisesti" paketoitu lahjoja, kauheeta rapinaa ja kuiskutusta on pidetty, joulumusiikkia soiteltu ja valittu mieluisinta paperia kuhunkin lahjaan, puhumattakaan pakettikortin kirjoittamisesta. On ollut liikuttavaa katsella kun pienet ekaluokkalaiset kieli ulkona suusta raapustaa nimiä kortteihin :lol: Ja sitä riemua kun lahjan antaja on jännittänyt aattona että nyt se avaa mun paketin, ja lahjan saaja on ollut iloinen lahjastaan! Siinä on silmät loistaneet sekä antajalla että saajalla :inlaav:

Sama muuten pätee meihin aikuisiinkin :hali: Tärkeää tietysti on se että lahja on harkiten valittu, ei siis kallis vaan just sopiva saajalleen. Siksi onkin niin kiva ostella joululahjoja ajoissa niin ei tule niitä "pakkolahjoja" hankituksi kiireessä eikä kerry roinaa nurkkiin :laulu:

Viime vuonna kyllä päätettiin että monen pienemmän lahjan sijasta ostamme jokaiselle lapselle yhden vähän isomman jota olivat toivoneet (meidän pyynnöstä). Se toimikin aika hyvin! Silti jokainen sai ihan riittävästi lahjoja kun saivat isältään, isovanhemmiltaan ja tietysti toisiltaan myös. Noooh, ehkä äiti saattoi vielä jokusen ihan PIENEN lahjan hankkia siihen sivulle, mutta menköön nyt!... Äidit on äitejä :laav:

Avatar
Sini
Tonttuoppilas
Tonttuoppilas
Viestit: 31
Liittynyt: 27 Loka 2013, 21:28

Re: Lahjojen määrä

Viesti Kirjoittaja Sini » 07 Loka 2015, 20:24

Neljä lasta sai viime vuonna varmaan meiltä 8 pakettia jokainen.
Aika tarkkaan katsoin suht saman arvoisia/vastaavia juttuja jokaiselle.
Kyllähän joltain kuului, että "näin vähän" lahjoja kun pukin säkki tyhjeni. Iskin kakarat ovensuuhun katsomaan olohuonetta, joka oli täynnä!! seitsemän hengen avaamattomia lahjoja ja ilmeisesti meni jakeluun, että paljon niitä paketteja on kuitenkin.
Jokainen sai toivomiaan juttuja ja osa kummeiltaankin jotain. Tämän takia piti hieman tasata jonkun kohdalla.
(äitinsä ei muistanut lapsia ollenkaan) :shock:

Valitettavasti mummo lahjoo eniten yhtä lastenlastaan muita enemmän. Toivottavasti tämä muuttuu ennenkuin muut tajuavat asiaa.

Jostain syystä sain koko porukasta eniten paketteja. :shock: Sekös oli kakaroistakin hauskaa.

Kummilapsilleni ostan paketin per lapsi ja kyselen toiveita.

Avatar
JapeTonttu
Yli-Tonttu
Yli-Tonttu
Viestit: 865
Liittynyt: 07 Loka 2015, 21:43
Paikkakunta: Ylöjärvi
Viesti:

Re: Lahjojen määrä

Viesti Kirjoittaja JapeTonttu » 19 Loka 2015, 23:50

Omaan lähipiiriini ei kuulu pieniä lapsia. Lahjoja vaihdan avomieheni, hänen porukoidensa, siskon, äitin ja kahden lapsuudenystävän kanssa. Määrä ei siis ole huikea. Avomiehen porukat ovat eronneet ja molemmille heille annan mieluusti jotain itsetehtyä, avomiehelleni jonkun hänen toivomanska kirjan tai pelin. Sisko, äiti ja nämä lapsuudenystäväni saavat taas aina jotain yllättävää, jonka olen vuoden aikana löytänyt kirpputorilta. Sisko esim. toivoi jotain nostalgista ja löysin Tampereen radiokirppikseltä Barbien ompelukoneen 80-luvulta. Hän on suuri Barbiefani ja kun kone vielä on manuaalinen ja toimii oikeasti, niin sillä hän voi nyt uudessa asunnossaan korjata vaatteitaan. Yleensä jokaiselle näistä hankin yhden isomman lahjan ja sitten pari muuta pienempää. Esim. äiti saa Saaristolaisruokaa kirjan ja kahvia ja suodatinpusseja (kun on semmoinen kahvinlipittäjä).
Nykyään kun lahjoja tulee annettua konkreettisesti vähemmän niin meillä on tapana paketoida kaikkea ihan pikkuasioita mitä toisillemme annamme myös pakettiin. Äitikin kokee saavansa enemmän lahjoja ku suodatinpaperit on omassa paketissaan ja kahvi omassa. Tämä luo meillä omaa hassua jouluhenkeämme ja sitä samaa tunnetta kun lapsuudessa kun lahjojen avaus kestää kauan.

Avatar
kickstartmyheart
Tonttuoppilas
Tonttuoppilas
Viestit: 59
Liittynyt: 28 Syys 2015, 23:46

Re: Lahjojen määrä

Viesti Kirjoittaja kickstartmyheart » 20 Loka 2015, 01:00

JapeTonttu kirjoitti:Äitikin kokee saavansa enemmän lahjoja ku suodatinpaperit on omassa paketissaan ja kahvi omassa.
Avomiehenikin haluaisi jokaisen lahjan osan mieluiten omassa paketissaan :lol: Itse kuitenkin tykkään paketoida kokonaisuudet samaan pakettiin, ovat mielestäni jotenkin loogisempia niin.

Lahjoja tulee hankittua avomiehen lisäksi neljälle perheenjäsenelle (+koira) ja serkulle, yksi lahja kullekin näin opiskelijabudjetin rajoitteissa. Minua lahjotaan usein hyvinkin avokätisesti, iän kertyminen ei tunnu erityisemmin vaikuttavan asiaan :lmao: Varsinkin äitini ostaa aina enemmän kuin muka oli tarkoitus.

tonttuli
Joulumuorin aputonttu
Joulumuorin aputonttu
Viestit: 1973
Liittynyt: 17 Loka 2007, 09:50

Re: Lahjojen määrä

Viesti Kirjoittaja tonttuli » 25 Marras 2015, 21:03

Meillä on jo isoja lapsia (22v,18v,14v ja 10 v) ja nyt onkin sitten jo muutama vuonna hyväksi havaittu systeemi ollut tämä:
- jokainen saa toivoa kahta lahjaa esim:10 v tyttö toivoo uutta puhelinta (jo kolmatta vuotta ja nyt sitten saa sen )sekä Furby Boomia ja kyllä saa ne samoten 14 v poika saa toivomansa lahjat (Pelikuulokkeet (on toivonut jo kaksi vuotta) sekä 3ds xl pelikonsolin+ pelin siihen :lahja:
Isompien poikien lahjat ovatkin sitten mysteereitä vieläkin, kun he eivät toivo mitään :oo
Olen miettinyt molemmille omia läppäreitä ja se olisi sitten siinä (on varmasti mieluiset lahjat,tiedän) :roll:

Lisäksi ostan kaikille pehmoiset paketit ( gollegepuvut, yöpuvut, sukkia)

Kun vielä kummit, enot sedät yms kyselevät mieluisia lahjatoiveita ovat lahjat kyllä kaikki mieluisia ja lisäksi on mukana aina yllätyksiäkin, semmosia kivoja :woohoo:

6-8 lahjaa on nyt vakio mikä tullut jokaiselle lapselle ja siihen ollaan oltu todella tyytyväisiä :hei: osa näistä lahjoista on toivottuja ja osa yllätyksiä mutta aina ovat tyytyväisiä olleet :inlaav:

Meillä on periaate että lahjat mitkä ostamme itse on suhtkoht samanarvoisia. :laav: Olemme todella tyytyväisiä tähän sillä pyrimme siihen että lapset ymmärtäisivät että tärkeintä ei ole se lahjojen määrä vaan joulu on muutakin :yhdessäoloa, hiljentymistä mutta myös riemua, laulua sekä rakkautta, ajatus että meidän on hyvä olla yhdessä :inlaav: :hali: (Joulu meillä tehdään yhdessä, on aina tehty kukin omalla tavallaan osallistuen)

Tonttulineidin 10 v suurin toive jopa lahjoja parempi oli tänäkin vuonna että äidillä olisi joulu vapaa mutta tästähän on keskusteltu joka vuosi hänen kanssaan ja nyt olikin eka joulu kun ei menny itkuksi vaikka äiti onkin jouluaaton aamuvuorossa sillä tuon aamun jälkeen onkin sitten 5 vapaapäivää jotka saamme yhdessä viettää !!!

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Lahjavinkit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 10 vierailijaa